Laster Arrangementer
  • Dette event har allerede funnet sted.
5. desember 2019
Kategori for Arrangement:

Feiring av frivilligheten

Tidspunkt: 10.00-15.00 | Sted: Hamar Teater

Helseinn, Voksenopplæringsforbundet Innlandet, Innlandet Musikkråd og Innlandet idrettskrets har tatt initiativ til å feire frivilligheten I Innlandet med en konferanse på FN sin internasjonale dag for frivillighet 5. desember 2019 på Hamar Teater.

Dagen vil vise frem mangfoldet av frivillighet i Innlandet og by på inspirerende foredrag. Med foredragene vil vi belyse frivillig sektors samfunnsrolle og hvorfor det er viktig å legge tilrette for frivillig aktivitet i kommunene utifra et samfunnsøkonomisk perspektiv. Vi skal diskutere barrierer for deltakelse, sosiale forskjeller, utenforskap og betydningen av lokalt folkehelsearbeid. Frivillige lag og foreninger vil ha stands og kulturelle innslag fra regionen vil gjøre dagen til en skikkelig fest. Nasjonalforeningen for folkehelsen deler ut en folkehelsepris, i tillegg gir Hedmark fylkeskommune og Oppland fylkeskommune en pengesum til prisvinneren!

Vi ønsker at dagen skal inspirere kommuner, politikere og organisasjoner til å legge til rette for frivillighet og ikke minst vise hvor viktig engasjementet er for skape livskvalitet, trivsel og folkehelse vår region. Sammen bygger vi kunnskap om og stolthet for vårt felles Innland med utgangspunkt i frivilligheten.

Program

10.00-10.15 Åpning v/ ordfører i Hamar, Einar Busterud

10.15-10.45 Inspirasjonsforedrag v/ rådgiver i DNT, Tina Marii Skare

10.50-11.05 Hva betyr frivillighet for deg? v/ Suhur LOrch-Falch, Hedmark fylkes flerkulturelle råd

11.10-11.25 Arbeidet med gatelaget i HamKam v/ daglig leder for samfunnsprosjekter i HamKam, Kai Kristiansen

11.30-12.15 Lunsj med mingling og stands

12.35-12.55 Frivillighet og samfunnsøkonomi v/ teamleder plan og miljø i Innlandet fylkeskommune, Wibeke Gropen Børresen

13.00-13.15 Gi frivilligheten en sjanse v/ kommunikasjonsdirektør i Norsk Tipping,  Tonje Sagstuen

13.15-13.40 Barnefattigdom + frivillighet = sant? v/ familikoordinator i Hamar, Tina Eriksen og rådgiver i Hedmark Røde Kors, Line Kristoffersen

13.45-14.30 Paneldebatt: Frivillighet i Innlandet med moderator Olav Brostrup Müller, kultursjef i Lillehammer kommune. Paneldeltakere: Kjærsti Gangsø (Studieforbundet kultur og tradisjon), Guri Bråthen (politiker for Ap i Østre Toten), Øystein Landgraff (Vilmer), Even Aleksander Hagen (fylkesordfører for Ap i Oppland fylkeskommune) og Tonje Sagstuen (Norsk Tipping)

14.30-15.00 Utdeling av Folkehelseprisen v/ Nasjonalforeningen for folkehelsen, Hedmark fylkeskommune og Oppland fylkeskommune

15.00 Avslutning

Målgruppe: Frivilligkoordinatorer, ledere av frivilligsentraler, politikere, ledere i kommuneadministrasjonen, folkehelsekoordinatorer, ansatte i frivillige organisasjoner, du som arbeider med kultur, friluftsliv eller frivilligmobilisering, ildsjeler og andre som syns arrangementet er relevant.

Velkommen til å feire frivilligheten i Innlandet sammen med oss! Deltakelse er gratis men krever påmelding.

Påmelding

Send påmelding
Tickets are not available as this event has passed.